Diane Chamberlain: Egyetlen nővérem (...Szösszenet)

Az első könyvem az írónőtől, elég régóta csücsül a várólistámon, és most sikerült elolvasnom.

Riley-nak elég nehéz gyermekkora volt, nővére, Lisa öngyilkossága után a család nehezen tudott talpon maradni. Riley talán pont ezért lett iskolapszichológus, hogy segíteni tudjon a kamasz gyerekeken. Édesapja halála után kénytelen visszatérnie a családi házukba, hogy elrendezze apja hagyatékát. Édesanyja már régebben meghalt, bátyja pedig teljesen visszavonult apjuk lakókocsi parkjába, szinte ki sem teszi a lábát onnan.
A lány csak volt otthonába szembesül azzal, hogy imádott apja talán nem mondott igazat a nővéréről. A régi holmik rendezgetése közben kivágott cikkeket talál Lisáról, amiben arról írnak, hogy megölte zenetanárát. Riley teljesen összezavarodik, hiába megy el a bátyjához, Ő sem tud segíteni neki, ezért egyedül áll neki a nyomozáshoz, hogy kiderítse gyilkos-e a nővére.

A két idősíkon játszódó történet egyszerű, de az olvasó teljesen ki tud kapcsolódni benne. Adott Riley, aki érzelmileg sérült, és mintegy buldog úgy kap a nővére sztorija után. Aztán a múltban meg Lisa szála bontakozik ki, hogy mi történt vele, és miért dönt úgy ahogy. Sajnos elég hamar ki lehet következtetni Lisa történetét. Nekem nem lett egyik lány sem a kedvencem, sőt úgy gondolom, hogy a lehető legrosszabb döntést hozták meg anno. De a könyv mindenképp eléri a célját, azaz ki tudja kapcsolni az olvasót. Nem kell hozzá gondolkozni :-)
Mint már írtam, logikai nagy bukfencekre senki ne számítson, engem sokkal jobban izgatott az, hogy Riley hogyan tudja majd feldolgozni az egészet, és egyáltalán erre van-e bocsánat. Sajnos az írónő ezt is nagyon faék módra vezeti le. De ez sem lesz feltűnő, mert az egész könyv ennyire egyszerű.
7,5/10
Kiadó: Alexandra
Kiadás éve: 2017
Terjedelem: 414 oldal
Fordította: Ivancsics Irma

Megjegyzések

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Népszerű bejegyzések