Lauren K. Denton: Menedék (...Szösszenet)

Szeretem a meleg és buja Délen játszódó történeteket, meg persze a régi titkokkal terhes házakat. Talán pont ezért akadt meg a szemem ezen a könyvön is, hiszen a Dél varázsát ígéri az olvasónak.

Sara Jenkins hazatér nagymamája Mags, temetésére Sweet Baybe, ahol meglepődve hallgatja, hogy az öreg panzió az övé lett a benne élő két öreg házaspárral együtt. Sara jól működő antik lakberendezési boltot vezet New Orleansban, és elképzelni sem tudja, hogy mit kezdjen a panzióval és a nagymamája kérésével, miszerint újítsa fel a régi házat. Nemcsak ez állítja dilemma elé a lányt, hanem az érzései is, hiszen 18 évesen szinte elmenekült Sweet Bayből és Magstől. Nagy nehezen rászánja magát a felújításra, és ebben közrejátszik az is, hogy egy régi ládából nagymamája fiatalkori, titkos dolgai kerülnek napvilágra, és Sara rádöbben arra, hogy nem is ismerte Magset, pedig szülei halála után Ő nevelte az öreg panzióban.

Igazából a történet semmi, de semmi újat nem tud adni, és én külön örültem annak, hogy Mags nagyi fiatalkori életéből tényleg csak a fontosabb mozzanatokat kaptam, hiszen szegény nagymama korai évei és "botlásai" annyira tipikusak. Szerencsére inkább Sara élete a fontosabb szál, ami engem sokkal inkább lekötött, habár ebben sem volt semmi szokatlan. Mégis Sweet Bay, és a panzió bája valahogy elviszi ezt a cselekményt a hátán, így nem feltűnő a két főszereplő kliséisége. Magam sem tudom hogy miért, de ennek a könyvnek az olvasása megnyugtatott, és elringatott, pedig valójában még a Délből sem kapunk semmi különöst. 
Mindezektől eltekintve bájos kis sztori elevenedik meg a könyv lapjain, ahol Mags egy igazi menedékez hoz létre a rászorultaknak, és végül Sara is rádöbben arra, hogy munkamániás életében semmi nincs, sőt teljesen kizárta magából az érzelmeket a szülei halála óta.
Tehát aki egy könnyed kis olvasmányra vágyik, ne habozzon, olvassa el a Menedék című regényt! ;-)
7,5/10
Kiadó: Pioneer Books
Kiadás éve: 2018
Terjedelem: 350 oldal
Fordította: Bozai Ágota

Megjegyzések

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Népszerű bejegyzések