Laura Madeleine: Egy cukrászmester meséje

Valami könnyed szórakozásra vágytam, ezért esett a választásom erre a könyvre. A szép borító alatt egy bájos kis történet található, amivel néhány órára kikapcsolódhatunk.

1988-ban Petra rádöbben arra, hogy imádott író nagyapja valamit titkolhatott az életéből. Ráadásul egy kibírhatatlan életrajzíró le akarja leplezni ezt a titkot. De mit nem mondhatott el a nagyapa? Vajon törvénybe ütközik? Bár a lány a PHD-jére készül, mégis inkább a régmúlt felfedezésével tölti az időt. Megpróbálja az életrajzíró előtt kikutatni a családi szennyest, talán így megmentheti nagyapja jó hírét. 

1909-ben Guillaume a barátjával Párizsba érkezik. Mindkét fiú az igazi mély szegénységből jön, és a jövőjüket a vasútnál képzelik el. Gui a kemény munka mellett véletlenül megismeri a Clermont cukrászdát, és a tulaj lányát, Jeanne kisasszonyt. A fiút teljesen elvarázsolja a lány, és a cukrászda is. Úgy érzi többre hivatott egy egyszerű vasúti munkásnál, Ő igazi cukrász szeretne lenni. Az álmai megvalósulni látszanak, nemcsak egyre ügyesebb cukrászinasként, de a kisasszony szívét is sikerül megdobogtatnia. Minden jónak tűnik, amikor egyszer csak beüt a katasztrófa...

Mint már fentebb is írtam, egy igazán kellemes kis olvasmányról van szó, ahol a szereplőket nem igazán lehet megszeretni. Petra alakja annyira gyér, hogy a jelen szál a cselekményben egyáltalán nem lesz izgalmas. Kár érte, hiszen a lány családi háttere érdekelt volna, de az írónő néhány mondattal letudja az ismertetést, az olvasóban meg csak a kérdőjelek maradnak.
Szerencsére a múlt szál valamivel kidolgozottabb, bár itt sem erőltette meg magát az írónő. Gui és Jeanne bájosak, sorsuk kiszámítható. Egyedül a cukrászüzem és maga a cukrászat az, ami bővebb leírást kapott, így  élvezhetőbbé válik az olvasás. Mert ki ne szeretne egy igazi cukrász üzembe bepillantást nyerni, ahol lélegzetelállító alkotások születnek. 

És igazából el is érkeztünk a könyv végére...teljesen kiszámítható végkifejlettel. Nyaralás alatt tökéletes ez a regény, csak arra kell vigyázni, hogy nehogy egy igazi cukrászda legyen a szomszédba, mert az olvasó azonnal késztetést érez a finomabbnál finomabb sütemények megkóstolásához.
7/10
Kiadó: Lettero
Kiadás éve: 2019
Terjedelem: 360 oldal
Fordította: Hoppán Eszter



Megjegyzések

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Népszerű bejegyzések