Janette Oke: Ha eljő a tavasz

A Könyvmolyképző folytatja Janette Oke sorozatát, ahol a bájos Elizabeth történet olvashatjuk tovább. Míg az első rész 2014-ben jelent meg Magyarországon, addig a második részre 5 évet kellett várni. Ha valami nem tesz jót egy könyvsorozatnak, akkor ez. 

Elizabeth Thatcher története ott folytatódik, ahol az első részben befejeződött, azaz készülődik a Wynn Delaney-vel kötendő esküvőjére. Néha úgy érzi hogy meghaladja majd a képességeit, hogy a férfival a messzi, kietlen északon éljen. De a szerelme erősebbnek bizonyul, és a szeretett családját is hátrahagyva követi a férjét a vadonba. 

Már az odafele út is jelzi Elizabeth számára, hogy nem lesz egyszerű az élete. Az utazóládákkal megpakolt fiatal házasok minden vágya csak az, hogy végre odaérjenek Wynn állomáshelyére. De ott újabb megpróbáltatás várja a nőt, a ház egyszerűsége, a hideg, és nem utolsósorban az a tudat, hogy a település egyetlen fehér asszonya. Elizabeth mindent megtesz, hogy megbirkózzon a nehéz feladattal, de ez nagyon nehezen megy, hiszen a férjén kívül nincs más támasza csak az Istenbe vetett hite.

Már az első résznél is panaszkodtam, hogy a cselekmény legnagyobb hibája a szereplők elnagyolása, a háttér kidolgozatlansága. Ez továbbra is megmaradt, így pont a lényeg veszett el, a messzi északi élet megismerése. Elizabeth továbbra is csetlő-botló nőszemély, de Wynn türelme és szeretete megtanítja néhány dologra az életbemaradáshoz. Nagyon érdekes emberekkel találkozik, akiket sokkal, de sokkal jobban szerettem volna megismerni, de a fent említett kidolgozatlanság miatt, ez a vágyam nem teljesült.
Ettől függetlenül tökéletes kikapcsolódást nyújtott a regény (egy kínai sci-fi párhuzamos olvasása mellett). Nem tudom, hogy a Könyvmolyképző folytatni fogja-e a sorozatot, de ha megint legalább 5 évet kell várni a folytatásra, nem lesz ember aki elolvassa. Komolyan kár érte, mert aki szereti a múlt században játszódó, régi erkölcsöket megjelenítő történeteket, azoknak kellemes olvasási élményt fog nyújtani a hibáival együtt is. 
A Netflixen látható a könyvből készült sorozat, egyenlőre csak angol nyelven vagy felirattal. 
Az első részről az értékelésem itt található: Ha szólít a szív 
7/10
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2019
Terjedelem: 326 oldal
Fordította: Benedek Dorottya

Megjegyzések

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Népszerű bejegyzések