Patrick Ness: A daruasszony (...Szösszenet)

A mágikus realizmus mindig is a kedvenc műfajom volt. Ness leheletnyi finomsággal kalauzolja az olvasót regényének lapjain.

A főszereplő George Duncan egy 48 éves, szelíd, elvált férfi, aki túl jó és kedves mindenkihez, aki még nem veszítette el érzékeny lelkét. Csak épp őt nem érti meg senki, unalmasnak tartják. A szürke egyforma  hétköznapokba szinte berobban egy éjszaka a sebesült daru, George természetesen segít rajta, és onnantól kezdve megváltozik az élete.

A titokzatos Kumikó és kollázsai hihetetlen érzelmi hullámokat indít el az emberekben, főként George-ban és a lányában, Amanda-ban. De kicsoda ez a csodálatos nő? Miért nem árul el magáról semmit? Csak egy érdekes történetet mesél el George-nak, ami 32 fejezetből áll, és úgy tűnik köze van hozzá.

Forrás
Amanda komoly érzelmi válságban tengődik, élete kész katasztrófa, de mégis az élettől vibrál, és számomra a legkedvesebb szereplővé vált, pedig annyira különbözünk. 

Megfogott magának ez a történet, habár nagy titkokat nem rejt. Bekuckózni valahová, ahol nyugodtan olvasható ez a könyv, elmerengeni az érzelmeken, a szerelmen.
9/10 
Kiadó: Európa
Kiadás éve: 2014
Terjedelem: 368 oldal
Fordította: Tábori Zoltán

Megjegyzések

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Népszerű bejegyzések