V.E. Schwab: Egy sötétebb mágia

Ez a regény kapott elég meleget és hideget is, és bevallom pont ezért aránylag elég későn kezdtem el olvasni. Pedig a fülszöveg érdekesnek láttatja a könyvet.

Régen 4 London létezett párhuzamosan egymás mellett, a Fehér, a Szürke, a Vörös és a Fekete London. Most már csak 3 London maradt, Fekete Londont elzárták a féktelen mágiája miatt. Ezek a városok egy képzeletbeli nyakláncon egymás után helyezkedő gyöngyök. Fehér London közvetlenül a Fekete mellett található. Mivel elsősorban neki kellett a sötétséggel megküzdenie, ezért egyre jobban ez a város is átalakul. Kifakul, lassan elfogy a mágia belőle, és uralkodó testvérpárjuk mindent megtesz azért, hogy visszaszerezze a mágia hatalmát. A Vörös London ezzel szemben maga a szín, és a mágia világa. Szinte lüktet az élettől, az itt élő emberek boldogok és normális életet élnek. Szürke London a mi világunk, a legtávolabb helyezkedik Fekete Londontól, a nyers mágiától. III. György az uralkodó, és mivel szinte nincs varázslás, ezért ez a világ a technika felé kacsingat. Elfejtették milyen is az, amikor a mágia hömpölyög a Temze hullámain. Apropó Temze! Fontos szerepet tölt be a regény cselekményében. Ez a folyó maga a nyers erő bárhol is vagyunk, csak másként hívják.

Kell a regény főszereplője, aki egy antari, azaz egy olyan kiváltságos személy, aki át tud menni a kapukon, és így átmehet a különböző Londonokba. A Vörös Londonban él, és szolgálja a királyságot. Még egy antari létezik, Ő Holland, aki a Fehér London szolgálatában áll. Elvileg csak ez a két személy járhat át a világokon, akik fenntartják a diplomáciai kapcsolatot a városok között, de van egy fontos szabály amit be kell tartaniuk. Nem hozhatnak át semmit az egyik világból a másikba. Kell megszegi ezt a szabályt, és olyan valamit indít el, amire még nem készült fel, és sokkal nagyobb a tét, mint ahogy gondolná. Kénytelen segítséget is elfogadni Lina személyében, aki egyébként a Szürke Londonban él, mert egyedül képtelen megállítani a sötétséget, ami azzal fenyeget, hogy tönkreteszi a világokat.

Érdekes világ a maga három, illetve négy városával. Igaz Fekete Londonról szinte semmit nem tudtam meg, de a sorozat következő részében már erről a városról is szó lesz. Kell és Lina szerethető főszereplők, akik a világmegváltáson kívül még a saját problémájukkal is meg kell küzdeniük. Ezért szerethetőbbé válnak, még akkor is, ha a múltjukban sok szörnyűség található. Ami a két fiatalban megegyezik, hogy mindketten a múltjukat kutatják, hogy kínzó kérdéseikre választ kaphassanak. Én még Holland kemény, és sötét alakját is megkedveltem, hiszen nem önmaga, és valahol mélyen eltemetve az igazi Holland is megtalálható. 
Az írónő fantáziája végtelen, nagyon szemléletesen írja le a városokat, olvasóként hihetőnek éreztem mindent. YA könyvként kellemes csalódást okozott a regény, mivel sorozatról van szó így alig vártam, hogy a következő rész is megjelenjen, mert kíváncsi vagyok, mi lesz a szereplőkkel.
9/10
Kiadó: Ventus Libro
Kiadás éve: 2017
Terjedelem: 446 oldal
Fordította: Sámi László

Megjegyzések

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Népszerű bejegyzések