Danielle Paige: Dorothynak meg kell halnia

Amikor megkérdezték, hogy mit olvasok, és a válaszom az volt, hogy Dorothynak meg kell halnia, láttam a szemükbe az értetlenséget, utána meg valami furcsa szánalmat. Ez a flúgos csaj mit olvas!!!!
Töredelmesen bevallom, én annyira nem szeretem Ózföldét meg a többit. De mivel az általános műveltséghez ez a mese is hozzátartozott, így elolvastam és megnéztem filmen is.
Ennek a könyvnek a megjelenését hatalmas érdeklődés követte, annyian várták, hogy egy kicsit megijedtem. Már párszor beleszaladtam agyon hypolt förmedvénybe. Aztán én is beálltam a sorba, és elolvastam.

Amy zűrös élete egy csapásra még zavarosabb lesz, amikor egy tornádó elrepíti Ózföldére. A fiatal lány teljesen összezavarodik, amikor szembesül azzal, hogy a valóságban is létezik Óz birodalma, ami ráadásul egy cseppet sem hasonlít a filmbelire. Ez egy abszurd világ, ahol valami nagyon elcsúszott, mert azok akiknek jóknak kellene lenni, a leggonoszabbak. Amy hamar egy sakkjátszma kellős közepén találja magát gyalogként, akinek csak egy feladata van, megölni Dorothy-t, aki teljesen kifordult önmagából, egy igazi szörnyeteg lett. Mágiafüggőként Ózfölde összes mágiáját meg akarja szerezni, azt sem érdekli, hogy ettől haldoklik a választott világa. Amy azt sem tudja hova kapkodja a fejét. Bár nem kellene senkibe sem bíznia, mégis néhány személy közel kerül hozzá, és emiatt akár az élete is veszélybe kerülhet.

Hah! Micsoda kicsavart történet!! Komolyan mondom, néhány szereplőtől kivert a víz, mint például az Oroszlántól vagy Madárijesztőtől. Ennyire átalakítani az eredeti világot nem volt semmi az írónőtől. Dorothy a lehető legunszimpatikusabb szereplő lett, a csodás ruháival, és a piros tűsarkújával. Az olvasónak nyitottnak kell maradnia, mert ennyire megváltoztatott világot, és szereplőt csak így lehet elfogadni. Persze segítségünkre van Amy karaktere, amivel az olvasó nagyon hamar azonosulni tud. Egy vagány kis csaj ez a lány, helyén van a szíve, de a bosszú sem áll távol tőle.
Kellően feszes tempójú a cselekmény, habár a karakterek közül csak a főszereplők a kidolgozottak, mégis teljes a kép, nem marad hiányérzet az olvasóba. Apropó hiányérzet! Csak egy valami miatt éreztem: mikor jön a folytatás!!!!!!!!

10/10
Kiadó: GABO
Kiadás éve: 2016
Terjedelem: 436 oldal

Megjegyzések

Szilvamag üzenete…
Jaj de örülök, hogy ennyire tetszett, én is totál odavoltam a könyvért.Remélem nem húzza sokáig a folytatást a kiadó. :)
Heloise üzenete…
Én pont most olvasom ezt a könyvet, de még nagyon az elején vagyok. Kicsit még félek, hogy mennyire lesz ez tipikus Young Adult könyv, de a bejegyzésedet olvasva, most bizakodó vagyok. :)
amilgade üzenete…
Szilvamag: Arra azért kíváncsi lennék, hogy ez az abszurd, bizarr világ hogy jutott az írónő eszébe. ;-)
amilgade üzenete…
Heloise: Nekem ez a beteg világ bejött, a permasmile-okat használó szolgálókkal együtt. Kíváncsi leszek, neked mennyire fog tetszeni. Szurkolok!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Népszerű bejegyzések