Karen Marie Moning: A Felföld ködén túl

Na ezt benéztem ! De nagyon!!
Szóval az úgy volt, hogy a Molyon felmerült az a lehetőség, hogy előrendelhetjük a könyvet. Én meg sem néztem, hogy egyáltalán miről is fog szólni, csak azt láttam, hogy Moning regény, akkor jöhet. Amikor megláttam a könyvborítót éreztem, hogy nagyon mellényúltam a választásakor. De már előrendeltük, én meg reménykedtem...

Annyira, de annyira érződik, hogy ez a regény 1999-ben jelent meg, amikor a férfiideál egy kicsit más volt, mint manapság. Na de ne csapongjak, kezdjem az elejétől.

Adva van egy számomra érdekes alapsztori, miszerint a bosszúszomjas tündekirály kívánságára megleckéztetik a GYÖNYÖRŰ Hawk-ok, mégpedig úgy, hogy az ellenállhatatlan férfiasságán essen csorba. Hiszen Sidheach Douglas - alias Hawk, vagyis Héja - skót nemes arról is híres, hogy nagyon hamar a nők szoknyája alá tudja varázsolni magát. Ami persze érthető, hiszen egy igazán GYÖNYÖRŰ pasiról van szó. Éppen ezért a tündérek olyan nőt keresnek, aki biztosan ellenáll a Héjának. És ilyen nő nem terem máshol csak Seattle-ben, a jelenben (mármint a 90-es évek jelenjében). Nosza vissza is röpítik a leányzót, vagyis Adrienne-t a skót Felföldre, ahol egy kisebb galiba miatt Hawk felesége lesz. Ahogy már lenni szokott, a szoknyapecér nemes halálosan beleszeret a feleségébe, de Adrienne nem viszonozza az érzelmeit.
A lányt kisebb sokk éri az időutazás miatt, és ráadásul még el is kell viselnie  a GYÖNYÖRŰ férjét is, ami nagyon nehezen megy az ifjú asszonykának. Hogy miért? Mert Adrienne szíve és lelke sebzett, egy GYÖNYÖRŰ férfi sebezte meg, persze még a saját korában, ezért megfogadta, hogy GYÖNYÖRŰ férfiakkal bizony nem fog többet kezdeni. Mit ad isten, hát Hawk nem ilyen??? És elindul a huzavona, szócsatározások és a többi, ahogy már megszoktuk a romantikus regényeknél.
Moning becsületére legyen mondva a misztikus szál a regényben elég jól sikerült. Konkrétan feldobja az unalomig ismételt történetet, én még többet szerettem volna ezekből.
Mi az ami nem tetszett? A GYÖNYÖRŰ és végtelenül sokoldalú Hawk! Ez most komoly?????!!!! SPOILER Gyerekszobát készít játékokkal a meg nem született gyerekeinek???? Ez nekem nem romantikus, én visítva szaladnék az ilyen férfitől a kezdet kezdetén. Tudom, biztos bennem van a hiba!
Na meg Adrienne előélete. Nekem nem hiteles, akinek ilyen előélete van az nem marad... Persze ez már megint az én szőrszálhasogatásom.

Szórakoztam-e az olvasása alatt? Nem tudom, tényleg egy könnyű olvasmányocska, kevés oldalszámmal, bennem nagy nyomot nem hagyott. Mondjuk azt elérte, hogy írjak róla ;-)
6/10
Kiadó: Cor Leonis
Kiadás éve: 2015
Terjedelem: 316 oldal

Megjegyzések

Shanara üzenete…
Egyetértek. Hamarosan érkezik az én véleményem is. Némiképp hosszabb verzióban. :)
amilgade üzenete…
:-) Kíváncsi vagyok nálad mi verte ki a biztosítékot.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Népszerű bejegyzések