Samantha Shannon: A Mímes Rend (Csontszüret II.)

A Csontszüret sorozat várva várt második része megérkezett. Az elvileg 7 részesre tervezett regényfolyam ott folytatódik a második részben ahol az első végett ért.

"Paige a Csontszüret sorozat első kötetének végén kiszabadul a Sheol I brutális világából, de a bajok csak most kezdődnek: sok szökevény még mindig bujkál, őt pedig mind közül a legveszélyesebbnek nyilvánították… Ahogy a Scion mindent látó szeme Paige után fordul, a mímeslordok és mímeskirálynők bandái számára összehívják az Abnormális Unió tanácsát. Jaxon Hall és a Hét Pecsét vezető szerepre készül, de egy végzetes fenyegetés híre terjed a látók között, és mindenhol sötét titkok sejlenek."

Paige és a Hét Pecsét tagjai viharverten érkeznek vissza Londonba, ahol az elsődleges cél az, hogy biztonságba helyezzék a lányt. Igen ám, de Scion összes kijelzőjén az Ő arcképe van néhány menekülttel együtt. Ráadásul Jaxon Hall, a banda mímeslordja is megorrolt a lányra. Paige tudja jól, hogy képtelen életben maradni a város utcáin, ha a Hét Pecsét nem védi meg. Eltökélt szándéka, hogy a felnyitja a világ szemeit, kik is a rephaiták és mit akarnak a Földön. De ezt könnyű mondani, kivitelezni szinte lehetetlen. Az a cél vezérli, hogy bosszút állhasson a lényeken, és visszavegye az emberiség a hatalmat.

Egy sorozatnál előbb-utóbb előfordul, hogy néhány rész úgymond felvezető rész, amiben rengeteg háttérinformációt kap az olvasó. Bevallom A Mímes Rend olvasása közben úgy éreztem, hogy ez a rész az előbb említett. Paige dilemmája érthető, de egy kicsit hosszúnak gondoltam. Az első rész pörgése után, a második rész eleje lassan hömpölyög, miközben kezd kitárulni a londoni látóvilág. Persze egy percig sem unalmas a regény, hiszen a látók társadalma olyan összetett, és London olyan zegzugos, hogy győzze az ember olvasni. Aztán úgy a könyv közepe fele...bummm. Visszakaptuk a minden lébe kanál  Paige-dzset, és az események felgyorsultak. 

Izgalmas volt a város koszos és lepusztult épületeiben bujkálni, miközben Paige megpróbálta kideríteni a mímeslordokról és királynőkről az igazságot. Annyira jellemző az emberekre a széthúzás és a félelem egy-egy komolyabb problémánál. Paige-nek meg kell birkóznia a beszűkült látókörű, csak a saját érdekeit néző vezetőkkel. 
Nagy sajnálatomra a Nagymester csak keveset szerepel a regényben, de néhány jelenetben megható a kapcsolata a lánnyal. A Hét Pecsét tagjait jobban megismerhettem, közelebb kerültek hozzám, főként Nick, aki teljeskörűen Paige mellett áll, segíti a bajban.
A függővégű befejezés úgy tűnik az írónő kedvence, mert itt is azt található, de még milyen függővég!!!

Még mindig megdöbbenek azon, hogy mennyire fiatal az írónő, és milyen jó könyveket ír. Ebben a sorozatban rengeteg potenciál van, és úgy tűnik Samantha ezzel teljesen tisztában van, nem kuszálja össze a szálakat. Csak így tovább! Most már várhatom a harmadik részt.
10/10

Kiadó: Athenaeum
Kiadás éve: 2015
Terjedelem: 558 oldal

Megjegyzések

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Népszerű bejegyzések