Itó Projekt: Harmónia

Azta........!!!
Durván bedöngölt a földbe, és sokáig a hatása alatt álltam.

Képzelj el egy olyan világot, ahol nincs betegség, nem kell rettegnünk a ráktól, és a fájdalmas haláltól. A felnőttek szervezetébe bekerült a WatchMe, ami folyamatosan ellenőrzi a testet, a biokémiai folyamatokat, és ha talál valami eltérést azonnal közbelép a MediMolok segítségével. Mindenki majd kicsattan az egészségtől, és a családoknak nem kell már többet aggódni a szeretteikért. 

Akkor minden happy nemdemár? Vagy mégsem? ...

Az emberi test a társadalom legnagyobb kincsévé vált, a gyermekekkel együtt. És ezeket a kincseket meg kell védeni bármi áron. Itt nincs kérem szépen nasi, csoki, cigi, pia és drog, mert ezek ugye tönkreteszik a szervezetet. Ja majd elfelejtettem! Te kedves olvasó! Ugye nem kávézol, mert az sem egészséges, és az érzelmeid sem hullámoznak, mert az is káros. Egyébként is fő a nyugalom, mindenkit szeretnek, és mindenkin megpróbálnak segíteni. Ha kilógsz a sorból magadra vess!! Mindenki láthatja, hogy Te egy igazi tróger alak vagy, mert néha iszol valamit, vagy esetleg zsírosat eszel. Na, tetszik az új világ??

Kirie Tuan a narrátorunk, aki végigvezet bennünket ezen a majdnem orwelli világban. Ő meséli el, hogy miként próbáltak a barátnőivel - Michie Miach, Reikado Cían - fellázadni a társadalom ellen. Egyetlen dolgot vehettek el tőlük, az életüket, amit oly nagy becsben tartanak. De a lányok közül csak az egyiküknek sikerült, és a mentálisan összetört, életben maradt fiataloknak be kellett illeszkedni ebbe a szép új világba. A felnőtt Tuan spirálcenzorként dolgozik, ami egy megbecsült, fontos állás, de a nő csak azért választotta, mert így tud a WatchMe elől elszökni, és embernek érezni magát. 
Tömeges öngyilkosságok történnek, ami szinte lehetetlenség a felnőtt lakosság körében, és Tuan szemtanúja lesz egynek. Innentől kezdve személyes ügyként kezeli az öngyilkosságok kivizsgálását, és egyre sötétebb dolgokat fedez fel. Hogy tudod így eltorzulni az a világ, amit először tényleg jó szándékkal hoztak létre? Kirie Tuannak sikerül megállítani az emberiség legnagyobb apokalipszisét???

Az biztos, hogy az olvasót gondolkozásra készteti ez a kis könyvecske. Na meg persze elriasztja, mert én el tudom hinni ezt a "szép" jövőt, és nem akarok ilyen életet. 
Nagyon tetszett, és tényleg megijesztett! 
10/10

Kiadó: Ad Astra
Kiadás éve: 2012
Terjedelem: 306 oldal

Megjegyzések

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Népszerű bejegyzések