Finy Petra: Iskolások kézikönyve

Habár Gyerkőc már másodikos mi mégis most ismerkedtünk meg ezzel a kis könyvecskével. A napközis tanítónénink jövőre osztályt kap, és a bemutatóóráján ezt a mesét mutatta meg az ovisoknak, illetve dolgozta fel a másodikosokkal. A lányomat teljesen elvarázsolta az a néhány oldal, amit olvasott a tanítónéni. Amikor hazajött az iskolából azonnal a könyvesboltba kellett vinnem, hiába magyaráztam, hogy ez a mese inkább ovisoknak való.

Pásztohy Panka rajzai tökéletesen illenek az oldalakra és a történetbe. A kis olvasót elvarázsolják a bájos rajzok. A történet egyszerűen összefoglalja, hogy mit is jelent az iskola. Humorral teli sorokkal találkozhatunk, amiket öröm olvasni. 

Sokan jelezték már, hogy az írónő a fiú-lány jellemzéseket talán erősen tipizálja. Ez így igaz. Ha fiam lenne, nem adnám a kezébe, mert nem tudnám megmagyarázni, hogy ők miért rosszabbak mint a lányok. Számomra ez az egyetlen hibája ennek a könyvecskének. 

Ovisoknak mindenképp, kisiskolásoknak pedig a nagyobb betűméret és az egyszerűbb mondatok miatt ajánlom. Na meg persze azért is, mert a kisiskolások már nevetve gondolnak vissza, hogy elsősként ők is ugyanilyenek voltak, mint a mesében a kislány.
8/10
Kiadó: Pagony
Kiadás éve: 2014
Terjedelem: 72 oldal

Megjegyzések

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Népszerű bejegyzések