Janette Oke: Ha szólít a szív

Vannak olyan könyvek amik csak egyszerűen bájosak, szívmelengetőek. Ilyen ez a regény is. Egyáltalán nincs túlkomplikálva, az ember olvasás közben végig mosolyog, és valami megfoghatatlan jóérzés kavarog a szíve körül.

A jómódú családból származó Elizabeth Thatcher a szülei támogatásával nyugatra utazik, hogy az ottani vad világban valami fényt, műveltséget vigyen. Az ifjú tanítónőnek elképzelése sincs arról, hogy miként élnek a Sziklás-hegység lábánál fekvő eldugott kis településen az emberek. A körülmények annyira ismeretlenek számára, hogy a mindennapok is komoly megpróbáltatásokat jelentenek. Mégis eltökéli, hogy megpróbál beilleszkedni ebbe a vad világba. Szerencsére nincs egyedül, mert a település lakosai és a gyerekek őszintén megszeretik a tanítónőt. 
Kissé egyhangú életét egy fess fiatalember megjelenése zavarja meg, Wynn Delaney személyében. Elizabeth észre sem veszi, hogy talán többet érez a férfi iránt, mint ahogy magának bevallja.

Az írónő az előszóban annyira felkeltette az érdeklődésemet a mountie-k (északnyugati lovasrendőrség) iránt, hogy habzsoltam a sorokat annyira meg szerettem volna ismerni a vad nyugatot, na meg Elizabeth csetléseit-botlásait. Részben teljesült a kívánságom, de csak kis részben.
A történet kiszámítható, igazából semmi komoly konfliktus nincs a cselekményben, de nem is várja az ember ettől az egyszerű romantikus regénytől. A fájdalmasan rövidke - mindösszesen 280 oldal - könyvből pont azok a részek maradtak ki, ami igazán kiemelkedő történetté alakíthatnák, így az olvasás után felejthető kategóriába került. 
A gyors történetvezetésnek a legnagyobb károsultja maga a környezet, és azok az emberek, akik Pine Springsben élik az egyszerű életüket. Többet olvastam volna még Elizabeth megpróbáltatásairól is, hiszen a városi lány egy csapásra a kietlen, infrastruktúrával nem rendelkező vidékre érkezik. 

Mégis szerettem minden sorát, habár bevallom én odaképzeltem azt, amit az írónő kihagyott. Többen írták már, hogy legjobban talán a Christy sorozatra hasonlít ez a regény. Én is így éreztem, bárcsak láthatnám újra! 
A könyvből film is készült, és az utolsó oldalakon néhány képet is beillesztettek a forgatásról. Angolul tudok előnyben, mivel még nincs magyar felirat hozzá.


Összességében azt mondhatom, hogy kellemesen kikapcsolja az olvasót ez a regény. Egy olyan világba repített, amiben mindig szerettem volna élni.
8/10
Kiadó:  Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2014
Terjedelem: 280 oldal

Megjegyzések

Szilvamag üzenete…
Én is így éreztem a könyvvel kapcsolatban. :)) Jó lenne ha folytatná tovább a kiadó a sorozatot, szívesen olvasnám tovább.
amilgade üzenete…
:D
Pedig akkora potenciál van a történetben, hogy nem is értem miért nem használta ki az írónő??!!!!
Reménykedjünk a folytatásban. ;-)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Népszerű bejegyzések