Katherine Webb: Az elfeljtett dal

Katherine Webb-el én úgy vagyok, mint a többször felmelegített húslevessel. Jó-jó, de nem az igazi. Kiszámítható, de én emiatt szeretem, mert biztos nem csalódom a könyveibe. Aztán elolvastam Az elfelejtett dal című művét és bumm...talán jobban oda kellene figyelnem az írónőre.

Egy galériatulajdonos fiatalember figyelmét három olyan festmény kelti fel, amelyek lenyűgözik, rabul ejtik, és nem pusztán intenzitásukkal, hanem a mögöttük meghúzódó titokkal. És mivel semmi nincs, ami otthonában tarthatná, követi megérzését, és egy dorseti faluba utazik.
Ám hiába vesznek az évtizedek távolába a történések, a falu őrzi a rejtélyt, és csak egyetlen öregasszony válaszolhatja meg a fiatalember kérdéseit. A kíváncsi, elszánt tekintet kicsikar egy szörnyű históriát, amelyben a vadregényes dorseti partvidék előterében a magány, a kínzó vágyódás, a megszállottság, az összezavarodott gondolatok és tettek megdöbbentő kavargásából lassan kibontakozik, mi is történt azokon a lázas nyarakon az 1930-as években… 

Zach Gilchrist élete a feje tetejére áll egy szempillantás alatt, amikor megtudja, hogy az elvált felesége elköltözik és magával viszi a lányukat is. A fiatal művész már egy ideje nem rajzol, és a galériája is súlyos problémákkal küszködik. Ahhoz, hogy befejezze a könyvét, amit a kedvenc festőjéről -Charles Aubrey - ír, el kell menni Blacknowle falujába, ahol a festő az utolsó nyarait töltötte. Zack nagyon közel érzi magához az elhunyt festőt, aki igazán tehetséges művészként élt, és hírhedt volt arról, hogy nagyon szerette a nőket. Mégis ez az életvidám férfiú hirtelen bevonult a katonasághoz, és elesett Franciaországban. A családját pedig szétszórta a szél, nem tudni mi lett velük. Zach magának sem akarja bevallani, de ki akarja kutatni, hogy mi történt Charles-szal és a családjával, na meg a családi titkot is szeretné megfejteni.
Nem gondolta volna, hogy egy nagyon fontos személlyel találkozik az isten háta mögött, de így történt, mert Charles egyik múzsáját ismeri föl az egyik öregasszony személyébe, és elkezdődik egy titokzatos, néhol komor utazás a múltba.

Szeretem azokat a történeteket, amik egy kicsit misztikusak, komorak, van bennük egy pici borzongás. Ebben a könyvben mind megkaptam! Szemem előtt tárul ki a Charles és Mitzy élete. Szerencsére a jelen szál szorosan kötődik a múlthoz, kiegészítik egymást. A szereplők erős karakterek, kilépnek a lapokról megtöltik a képzeletünket. Mitzy alakja összetett, itt nem különül el a fehér a feketétől, talán azért olyan valós.
A történet előrehaladásával együtt a könyv hangulata is megváltozik. Baljós, komor, sötét érzések törnek felszínre, de olvasás szempontjából nem zavaró, sőt! Mielőbb meg akarja tudni az ember, hogy mi is történt valójában.
Tetszett, nagyon tetszett, és a befejezés is méltó a regényhez. A Homály és az Örökség mellett ez a könyv mérföldekkel jobb, én legalábbis úgy érzem.
10/10

Kiadó: General Press
Kiadás éve: 2013
Terjedelem: 464 oldal

Megjegyzések

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Népszerű bejegyzések