Amanda Stevens: Örök kísértés (Sírkertek Királynője 1.)

Gondolom már mindenki volt olyan helyzetben, hogy nem tudta mit olvasson. A múltkor én is így jártam, valahogy semmi sem tetszett a várólistámról, hiába böngésztem. Aztán megakadt a szemem az Örök kísértés borítóján. Anélkül hogy elolvastam volna a fülszöveget belecsaptam az olvasásba. Mindez történt este, amikor a család már lefeküdt. Néhány oldal után csak az visszhangzott a fejemben, hogy Te jó ég!!!!! Miért nem olvastam ezt hamarabb??? Biztos, hogy kimegyek egyedül a mellékhelyiségbe?????

A fiatal és titokzatos Amelia Gray sírkő-restaurátor, aki látja a szellemeket. Az élősködő kísértetek nem tudhatják meg, hogy látja őket, hiszen akkor élete is veszélybe kerül. A lány ezért elkerüli azokat az élőket, akiknek nyomában szeretteik nyughatatlan szellemei járnak.
John Devlin detektívnek brutális gyilkosságok felderítésekor lesz szüksége Amelia segítségére, ám a férfit árnyékként követi elhunyt felesége és kislánya.
A lány hiába küzd a férfi iránt érzett vonzalmával, nem hozhatja a kísértetek tudomására, hogy látja őket, sőt látja azt is, ahogy parazitaként szívják el a férfi életerejét. Azonban hiába igyekszik tartani a távolságot, a kettejük közti vonzalom elmossa a határokat e világ s a másvilág között…

Azt hiszem a könyv első mondata már odaragasztja az olvasót a fotelhoz. Amelia 9 évesen lát először kísértetet, és azután édesapja szabályait betartva éli az életét. Sírkő-restaurátorként dolgozik, amikor a rábízott temetőben gyilkosság történik. John Devlin nyomozó segítségét kéri Ameliának az ügyben. Igen ám, de a nyomozót a halott felesége és kislánya szellemei követik. Ameliának választania kell. Vagy betartja az apjának tett ígéretét, és messziről elkerüli a férfit, megtagadva a segítséget. Vagy megszegi az ígéretet és a férfi közelében marad. A döntést még az is nehezíti, hogy John nem mindennapi férfi még úgy sem, hogy kísértik. Az igyekezete hiábavaló, vonzalma erősebbnek bizonyul, és a férfit választja.

Ha valaki azt gondolja, hogy ez csak egy romantikus történet tévedni fog. Amanda Stevens egy misztikummal és szellemekkel teli világba repíti az olvasóit. Mindezek mellett tökéletesen jeleníti meg a déli vidéket, és az ősi, ódon temetőket. Gyönyörű tájleírásokkal megtűzdelve kapjuk a fekete levest, nevezetesen a brutális gyilkosságokat. A nyomozási szál kellően misztikus na meg gyomorfogató. Úgy egyébként is jellemző a könyve ez a kettősség. Egyrészt a mesés dél jelenik meg előttünk, másrészt a gonoszság a maga borzalmaival együtt. Mint ahogy Amelia élete is kettős, a külvilág számára egy nagyszerűen felkészült sírkő-restaurátor, míg valójában egy különleges képességgel megáldott (vagy mégsem) személy.

Amelia szemszögéből éljük át a történetet. A lány zárkózott világába csak kevés ember kapott eddig bebocsájtást. A tökéletesre csiszolt nyugalma alatt valójában Amelia egy érzelmi hullámvasúton ül, az élete teljesen megváltozik John miatt, az apja által felállított szabályok felrúgásával az élete veszélybe kerül. 
John személyét a titokzatosság és az ősi erő veszi körül. Az elején nem egyértelmű, hogy pozitív vagy negatív hősről van szó, hiszen valami elemi sötétség kavarog körülötte. A szereplőket a könyv befejezése után sem ismertem meg teljesen. A titokzatosság szerencsére megmaradt, hiszen sorozatról van szó, kellően felcsigázza az olvasót a következő részre. Viszont a nyomozás lezárul, hiszen a gyilkosságokat felgöngyölítette a páros. Nekem csak a cselekmény vége felé kezdett derengeni, hogy talán ki lehet a gyilkos, így azt mondhatom, hogy ez a könyv kriminek sem átlagos.

Teljesen elvarázsolt Amanda Stevens, így 1 nap alatt kiolvastam a könyvét, mert nem tudtam letenni. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
9/10

Kiadó: Athenaeum Kiadó
Kiadás éve: 2013
Terjedelem: 366 oldal

Megjegyzések

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Népszerű bejegyzések