Ilona Andrews: Mágikus találkozás (Világok peremén 1.)

Be kell vallanom, hogy eszemben sem volt a szerzőpáros regényét elolvasni, de Shanara posztja a könyvről meggyőzött. Az első oldal elolvasása után az állam leesett, és éreztem, hogy ez a regény nekem nagyon bejön.

Érdekes világot ismerhetünk meg, van ugye a Töredék, ahol az egyszerű emberek élnek, van a Mágia, ahol nagyhatalmú mágus családok uralkodnak szigorú szabályok szerint, és van a Perem, ami a két világ között húzódik meg, itt az emberek gyengén, de rendelkeznek mágiával. A főszereplő Rose Peremben él két testvérével együtt, aki valami úton-módon nagyobb mágiával rendelkezik, mint itt szokás. Ez eléggé megnehezíti a dolgát, pedig amúgy sem egyszerű az élete, hiszen neki kell eltartani két kiskorú öccsét. Miközben Rose küszködik a szegénységgel, és a hatalmát kihasználni akaró férfiakkal, a Peremben valami sötét dolog történik, és megjelenik egy Mágia-beli férfi is, Declan, aki nem elég, hogy szívdöglesztő férfi, de valami miatt Rose mellé akar kerülni.

Az a hihetetlen, hogy a látszólag unalomig ismételt sztori milyen izgalmas, és mennyire az olvasó szívébe kerülnek a szereplők. Ráadásul a szerzőpáros (igen, valójában egy házaspárról van szó, ők írták a könyvet) humora megnevetteti az embert, a cselekmény így sokkal vonzóbb lesz. Bevallom Declan mellett nem lehet vélemény nélkül elmenni. A könyv elején egy arrogáns Mágiából érkezett nemesként ismerhettük meg, de már akkor is jókat lehetett derülni Rose és Declan szópárbajain. Később pedig Ő lett az igazi FÉRFI, helyes, okos, jó humora van, és a szeretett nőért bármit megtenne. Ki nem szeretne egy ilyen férfi oldalán lenni??

Perem megmentése szinte lehetetlennek tűnik, és ennek következményeként izgalmas csaták jelennek meg a lelki szemeink előtt. Bár a két főhős között forr a levegő, szerencsére nem pakolták tele a könyvet szex jelenetekkel. 
Összegezve azt mondhatom, hogy szerencsém volt amiért felfigyeltem erre a regényre. Könnyen olvasható, izgalmas, és én elkötelezett híve lettem Perem világának.
10/10

Megjegyzések

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Népszerű bejegyzések