Lissa Price: A testbérlők

Egy háborúban használt spóralövedék miatt csak a gyerekek, és az idősek maradnak életben, mert ők megkapták az oltást. Hirtelen kiskorúak millió kerülnek az utcára, mert nincs idős rokonuk, akik gyámként tovább tudnák neveli az árván maradt gyerekeket. Callie és a kisöccse már 1 éve az utcán él, elbújva a marsallok elől, akik a törvényes képviselővel nem rendelkező kiskorúkat intézetbe hurcolják, ahol az élet borzalmas. A lánynak pénzre van szüksége, hogy az öccsét eltarthassa, ezért elmegy a testbankban, hogy bérbeadja a testét egy szépkorúnak, amiért annyi pénzt kapna, hogy évekig elélne a testvérével jómódban. Csakhogy valami nem stimmel a bérlés során, és Callie egy összeesküvés kellős közepén találja magát. Csak úgy maradhat életben, ha kideríti mi is folyik itt a háttérben.

Egy olyan világban él Callie, ami gátlástalanul kihasználja a gyerekeket, nem törődve a jövő nemzedékkel. A cselekmény végig pörgős, együtt érezzük át a főhőssel, hogy nem minden az aminek látszik. Az írónő kevés információt juttat a háborúról az olvasóhoz, igazából fogalmam sincs miért tört ki, kik harcoltak. Ez engem végig zavart, habár a történetet nem befolyásolja. A főhős karaktere hamar megszerethető, végig szurkoltam neki, hogy sikerüljön az álma. Egy olyan lányt ismerhettem meg, aki mindenre képes a testvéréért. A testi épségét sem sajnálva kutatja fel nap mint nap az élemet és a vizet. A többi szereplő egyáltalán nem kidolgozott, feltűnnek a lapokon és távoznak. Az olvasóba nem hagynak mély nyomot. Sajnos ebbe a kategóriába tartozik az a két fiú is, - Michael, Blake - akik Callie mellett állnak, szerepelnek a legtöbbet.

Sok elvarratlan szál van, gondolom a folytatás miatt. A regény végén az írónő egy egész jó kis meglepetéssel szolgált. Így elővezette a második részt, és szerintem az izgalmasabb lesz. A könyv borítója hatásos, nekem tetszik. Szinte vakít a lány kék szeme, nem lehet elmenni mellette anélkül, hogy bele ne lapoznál.

Összességében azt mondhatom, hogy egy jó könyvről van szó kisebb hiányosságokkal. A történet igazán tetszett, az a világ amit az írónő létrehozott izgalmas, kegyetlen, és még nagyon sok mindent rejteget. Most már csak a folytatásra várunk!

A könyvet köszönöm az Agave Kiadónak!
7/10

Megjegyzések

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Népszerű bejegyzések