M.C. Scott: A római kém

Ó Te kedves olvasó! Ha valamit hallottál Róma lángokban állásáról, akkor ürítsd ki elméd, dőlj hátra a fotelben, és vedd a kezedbe eme könyvet, mert számodra talán ismeretlen tudásra találsz a fentebb említett eseményről.

Kr. u. 64-ben Néró kezébe kerül egy jóslat, amiben az áll, hogy a Mennyei Királyság akkor érkezik el, amikor Róma a Főnix évében lángokban áll. A császár elsődleges célja az, hogy kiderítse mikor van az a bizonyos Főnix éve. Eme titok tudója a szibillák, akikhez csak tiszta lelkű emberek mehetnek. 
Sebastos Abdes Pantera, a Leopárd, Seneca elit kémhálózatának tagja volt, de egy küldetés során beleszeretett egy Brit harcosnőbe, akitől gyermeke is született. Azonban a férfi családja egy csata során életét vesztette, és Pantera nem tudta magának megbocsátani, hogy Ő életben maradt. Ezt a férfit bízza meg Néró, hogy akadályozza meg Róma égését. Innentől kezdve pedig elkezdődik az igazi kaland...

Azt hiszem a legtöbb olvasó az ókori Róma égéséről elég információval rendelkezik, és ebben a könyvben az a zseniális, hogy teljesen új teóriát tállal elénk az írónő. Bevallom amikor körvonalazódott az, hogy miként gyúlt fel Róma, visszalapoztam, hogy biztos jól értettem-e. Jól, és akkor már azon sem lepődtem meg, hogy az ősi kereszténység kiemelkedő alakjaival is találkoztam. Miközben nagyon körültekintően szövi a történet szálait az írónő, a könyv kereteként a római mindennapokkal, hitvilággal ismerkedhetünk meg.
Hamar kiderül az olvasás során, hogy az egyébként első látásra nem annyira fontos szereplők az írónő Boudica sorozatából érkeztek. Éppen ezért az elején bizony néhány utalást nem értettem, és azt sem, hogy miként váltak főszereplővé. Aztán persze ha tovább olvassuk a könyvet, akkor mindenre fény derül, miközben az ember feljegyzi a fejében, hogy a Boudica sorozatot is kézbe kéne venni.

Az Agave Kiadó igényes borítóval, keménytáblás kiadásban jelentette meg a regényt. A keménytáblának külön örülök, lassan olyan ritka lesz, mint a fehér holló. 
Összességében azt kell mondanom, hogy egy igazán színvonalas könyvet olvashattam, aminek a folytatását már várom.
8/10

A könyvet köszönöm az Agave Kiadónak!

Megjegyzések

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Népszerű bejegyzések