Robert Alexander: Raszputyin lánya

Raszputyinról már mindenki annyi mindent hallott. Kicsoda Ő valójában? Őrült-pap vagy szent ember? Egyáltalán hogy tudott a cári családba beférkőzni?

Marija - Raszputyin idősebbik lánya - rádöbben arra, hogy összeesküvést szerveztek apja ellen. Minden erejével azon igyekszik, hogy elég információt szerezzen és megakadályozza ezt. Keresés közben egyre jobban megismeri az apját, felfedve olyan tulajdonságait is, amit sejtett de nem tudott, látott. Teljesen összezavarodik, a szeretett apakép úgy tűnik szertefoszlik, saját kétségei közt vergődik a lány, miközben megismerkedik a szerelemmel is.

Aki azt várja, hogy tisztázódik Raszputyin ellentmondásos alakja, csalódni fog. A misztikum körülötte ugyanúgy megmarad, de elrepít egy izgalmas történelmi korba. Az első világháború javában tombol, és Raszputyin akaratlanul (vagy akarva) a cári családod kompromittálta, közvetve előidézve a bukásukat.

Az író igazán jól keveri a fiktív történetet az igazsággal, így egy igazán kalandos, izgalmas könyv született. Marija szimpatikus főhősnő, megszerettem. Raszputyin pedig teljesen összezavarja érzelmileg az olvasót, na de az írónak ez is volt a szándéka. A misztikumot fent kell tartani!
10/10

Megjegyzések

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Népszerű bejegyzések