Trónok harca


A 7. rész után már itt az ideje, hogy elmondjam a véleményem a sorozatról. Le kell szögeznem, hogy elfogult vagyok. Nekem a könyv és a film is tetszik. Szerintem csak jót tett a sorozattal, hogy az író végig figyelemmel kísérte a forgatást. Ennek köszönhető, hogy a sorozat könyv hű, ami nálam már biztos plusz pont.

Mivel A Tűz és Jég Dala könyvsorozat hosszú és elég részletes, nagyon féltem, hogy miként tudják úgy megfilmesíteni, hogy azok a nézők is megszeressék, akik nem olvasták a könyveket. Számomra a könyv sokkal izgalmasabb mint a film, de szerintem ezzel a legtöbb olvasó így van. A megfilmesítésből következik, hogy kevesebb háttérinformációt tartalmaz, mint a könyv.

A szereplők választásával összességében elégedett vagyok. Persze vannak tökéletes választások, mint pl. Ned Stark szerepében Sean Bean, vagy Cersei-t alakító Lena Headey, illetve Arya Stark megszemélyesítője Maisie Williams. Számomra a kevésbé jó szereplő Sansa - Sophie Turner, akinek az alakítását elég vérszegénynek tartom. Catelyn Stark szerepében Michelle Fairley valami briliáns, de nekem túl öreg a szerephez (Bocsi).
Néhány karakter a 7. részig nem igazán tudott kibontakozni, itt gondolok Havas Jon-ra, vagy Robb Stark-ra.

Az HBO égisze alatt készült a sorozat, tv-sorozatról van szó, így nem támasztottam nagy igényt a képi megjelenésre. De kellemesen meglepődtem a díszleteken és a technikán, kihoztak mindent amit sorozat költségvetéséből lehetett. A kardokból összekovácsolt trón nagyon látványos, csakúgy mint az a néhány képrészlet amiben a Falat bemutatták.

A történetet mennyire tudták jól adoptálni?
Az első részek nem annyira izgalmasak, és a könyvet nem olvasók számára talán túl sok szereplő jelenik meg a színen. Az 5. epizód után már egész jól körvonalazódik a cselekmény, és kellőképpen izgalomba tartja a nézőt.
A filmipar nem kényezteti el a fantasy rajongókat. Talán túl nagy falatnak tartják megfilmesíteni a különböző kitalált világokat, arról nem is beszélve, hogy aránylag kevés embernek tetszik ez a műfaj. Éppen ezért csak remélni tudom, hogy A Tűz és Jég Dala sorozat következő kötetét is megfilmesítik.
Egy 5-ös skálán erős 4-re értékelem a filmsorozatot.

Megjegyzések

pupaak üzenete…
Nekem is nagyon tetszik ez a sorozat!!!

Itt meg is találhatoak a magyar szinkronos részek:

http://pupaak.blogspot.com/2011/06/tronok-harca.html
amilgade üzenete…
:-) Köszi a linket. Az igazság az, hogy nekem jobban tetszik eredetiben. ;-)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Népszerű bejegyzések