Stieg Larsson: A kártyavár összedől


Lisbeth Salander súlyosan megsebesül és a kórházba kerül. Származására fény derült, de a titkosszolgálat egy csoportja nem akarja, hogy Lisbeth újra "fényre" kerüljön. Minden eszközt bevetnek, hogy Salander örökre eltűnjön, és vele együtt tűnjön el Mikael Blomkvist is.

Végre a kezembe vehettem a Millennium trilógia 3. részét. Nagyon kíváncsi voltam a befejezésre, mivel a második részben a tetovált lány (Lisbeth) titkára fény derült. Tud-e valami újdonságot belecsempészni Larsson??!!
A szokásos írói stílussal találkoztam, a nehezen induló kezdés után gyorsan felpörögnek az események. Azaz felpörögnének, ha igazán lennének!!! Úgy érzem az igazi "nagyágyú" cselekmények az első két kötetben lezajlottak, itt már elvarrja a szálakat az író. De valahogy nem megy neki! Túl laposra sikeredett, vagy túl magasra dobta a labdát az előző két résszel. Vagy a második részben a titkosszolgálatról nem kellett volna fellebbenteni a fátylat, mert szinte már minden sejthető a Kártyavár összedől-ben. Az igazán happiend vég is valahogy fura, valahogy nem életszerű, ha meg minden szép és jó, akkor jöjjön már össze a két főszereplő!!!
Ezektől eltekinvte még mindig jó krimi sorozatnak gondolom a Millennium trilógiát! Érdemes elolvasni!

Megjegyzések

Jucus üzenete…
Köszi a véleményed! Ezek a "folytatásos" regények...nem is tudom...akkor már miért nem írnak új könyvet/storyt az írók, nem?!
amilgade üzenete…
Maga a történek szerintem nagyon jó. Csak nem biztos, hogy 3 regényt kellett volna írni belőle.;-)
Tamás Gábor üzenete…
Szerintem kellett a 3. rész. Pontosan a magyarázatok asok szálat el kellett varrni.
Hozza színvonalban is amit az első kettőnél adott. Annyira életszerű, hogy sajnos baromian valós....
az összefonódások, korrupciók a rendőrségen belül... a titkosszolgálatok..és igen, nyugaton sincs kolbászból a kerítés. Azok a statisztikai adatok a fejezetek előtt...sokatmondóak.
amilgade üzenete…
Tamás Gábor: Na igen a statisztikai adatok. Vicces, de engem abban tényleg megnyugtattak, hogy nemcsak nálunk rosszak a mutatók.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Népszerű bejegyzések