Alison Weir: Lady Elizabeth

I. Erzsébet gyerekkorát követhetjük nyomon a regényben. A könyv azzal kezdődik, hogy féltestvére Mária meglátogatja, és elmondja, hogy az édesanyja Boleyn Anna meghalt. A kislány száműzése elkezdődik. Törvénytelen gyermekké nyilvánítják, és még a szeretett nevelőnőjét is elveszik tőle. De hamarosan észreveszik, hogy Erzsébet éles eszű, és erős jellemű leány, és ennek köszönhetően elindul azon az úton, aminek a vége I. Erzsébet királynő lesz.

Az első fejezetekkel nehezen haladtam, nekem nagyon (bocsánat) szájbarágós volt az a néhány fejezet. Később viszont fordulatossá válik a regény. Érdekes volt a gyermek Erzsébet szemszögéből nézni a történelmi cselekményeket, a szerelmi afférját. A szemünk előtt építi föl az írónő ezt a nagyszerű királynőt. A könyv a trónra lépésével fejeződik be.
Az írónő az utószóban szépen levezeti, hogy milyen történelmi tényeket, esetleg pletykákat dolgozott fel. Ezeket elolvasva ismételten átgondoltam az egész regényt, hiszen néhol hitetlenkedve fogadtam a történetet.
Igazán kellemes, és jó könyv. A történelmi regényeket szerető embereknek (meg persze másoknak) csak ajánlani tudom.

Megjegyzések

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Népszerű bejegyzések