Stephenie Meyer: A burok


Az Alkonyat láz után ismét Meyer regényt vettem a kezeim közé. Bevallom azért, mert kíváncsi voltam mennyire nyomta rá Edward és Bella a kézjegyét erre a regényre, egyáltalán ki tud-e törni az írónő az Alkonyat érzésből.

A Földön egy idegen faj uralkodik, a lelkek, akik parazita módon csak egy gazdatestben tudnak élni az ember testében, meghagyják a testet, de a emberi elmét nem. Vándor Melanie testét kapja meg, de hamar rádöbben, hogy magát Melanie-t is "örökölte", és az ember lány emlékei elöntik, érzéseit megváltoztatják. Szövetségre lépnek egymással, és megpróbálják felkutatni Melanie testvérét és szerelmét.

Érzelmek! A regény szinte túlcsordul az érzelmek terén, az állatias ösztönöktől a mindent elsöprő szerelemig minden megtalálható benne. Az írónő sci-fi burokba csomagolta a romantikus regényét. Ugyanis itt is a nagy szerelemről olvashatunk!!! De még az Alkonyatnál egy olyan ideált állít fel, ami az életben nem találhatunk meg, itt legalább a férfiak egyszerű (néha koszos, és büdös), esendő emberek. Talán ezért is tetszett nekem jobban ez a regény, mint az Alkonyat sorozat.
Ha a sci-fi oldalát nézem a könyvnek, akkor a Vándor által mesélt többi bolygón lévő életek, nekem egy kicsit mesések, azaz egy jobb gyerekkönyvben kratívabb létformákkal találkozhatunk. Tudom, a regény szempontjából ez nem létfontosságú, nekem mégis egy kicsit zavaró. Szerencsére az írónő nem bonyolódik bele, az idegen létforma pontos, precíz leírásába, mivel a cselekmény szempontjából nem is kell. Hiszen mint már írtam, valójában nem egy igazi sci-fi-t olvasunk!
Megkockáztatom, hogy a hölgyeknek jobban tetszik ez a könyv, mint az uraknak a romantikus jellege miatt. Én néha megkönnyeztem a főhősnők vívódásait. ;-) Nekem tetszett, és egyáltalán nem unalmas, de azt elismerem, hogy a sci-fi-t szeretők csalódnak benne.

Megjegyzések

annamarie üzenete…
Nekem is pontosan az nem tetszett, ami neked. Túlságosan elnagyolt és gyerekes lett a lényesdi.
amilgade üzenete…
Igen, ezért nem értem, hogy miért sci-finek sorolták be!! ;-)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Népszerű bejegyzések