Stephenie Meyer: Alkonyat


Tudom bután hangzik, de én ezzel a könyvvel már nagyon régen szemezek, de nem tudtam rászánni magam az olvasásra. Talán azért, mert annyi ellentmondó véleményt olvastam róla, illetve a sorozat többi kötetéről.
Tegnap viszont a munka után lett egy szabad délutánom, mivel leányzóm nagyizott, és hogy ne pazaroljam el az időt, a legelső könyvet ami a kezembe esett elkezdtem olvasni. Ez volt az a könyv!

Nem sok vámpíros regényt olvastam, talán hármat Anne Rice-tól, na meg néhány filmet néztem meg. Talán ezért zavart annyira, hogy itt a vámpírok "fényben járók", persze a túlzott napsütésben szikrázni/csillogni kezd a bőrük, ezért inkább kihagyják!
Bella a 17 éves diáklány azonnal észreveszi, amit a többiek talán nem, hogy valami nem stimmel a Cullen testvérekkel. Sőt! Első perctől érzi, hogy valami több van bennük, mint az átlagos emberben, és mikor Edward megmenti az életét, lassan kibontakozik valami közöttük. Azért mondom, hogy valami, mert (mivel már majd mindenki elolvasta, ezért leírom) amikor Edwarddal kimennek a rétre, hogy megmutassa milyen a napsütésben egy vámpír, akkor Edward őszintén elmondja mit érzett/érez Bella iránt. Hmm...ha ilyen szerelmi vallomás kell egy mostani tini lánynak, akkor én már tényleg nagyon öreg vagyok a majd 35 évemmel. Mert mit is mondott Edward???? Azt, hogy amint megérzete Bella illatát, azonnal vonzódni kezdett hozzá, és majd megőrül de úgy kívánja! Na persze nemcsak úgy szimplán szexuális vonzalomról beszélünk, hanem mint ragadozó és prédája kapcsolatról. Illetve e kettő együtt!! Remélem érthető voltam. Azt hiszem a legtöbb nőben ilyenkor felmerül, hogy melyik az erősebb? Az étvágy, vagy a nemi vágy!
De persze Bella imádja a vámpír Adoniszát, megbízik benne, és megismeri a családját is. Itt mindenki a jó oldalon áll, nem isznak embervért, és egy emberként védelmezik Bellát, amikor egy igazi vérszívó üldözni kezdi. Természetesen győz a jó, és Bella eldönti, annyira szereti Edwardot, hogy Ő is vámpír akar lenni, amit a fiú mereven elutasít.

3 óra alatt elolvastam, nem tudtam letenni, ami meglepett, mert nem erre számítottam. Kisebb nagyobb kérdések felmerültek bennem, mint például, hogy tudnak azonnal repülőre szállni, és Bellához menni, amikor ugye néha azért süt a nap (na jó van mélygarázs is :D). De ezektől eltekintve élveztem a regényt. Belekezdek a második részbe is! ;-)

Megjegyzések

Borsó üzenete…
Most fejeztem be a 2. részt.:)
Korban közel állunk egymáshoz, s engem is lebilincselt, bár nem vagyok oda a vámpíros storykért.
Bevallom, kíváncsi voltam, mit olvasnak a tanítványaim, s tőlük kaptam a könyveket is kölcsön.

S bármily hihetetlen, várom a 3. rész megjelenését!:)
amilgade üzenete…
:-) Én is már elolvastam a 2. részt, és most a harmadikat nyomom! Pedig egyre több számomra zavaró tényezők kerülnek a szemeim elé. Mégis valahogy magával ragad. ;-)
Dóra üzenete…
Végre egy kritikus. Én is sok dolgon fennakadtam, mégis tetszik. Kivesézni viszont nem nagyon tudtam senkivel, mert mindenkinek úgy amblock tetszik.
Én nem éreztem késztetést, hogy újra olvassam, inkább kevésbé kifejtett karakterekre lettem volna inkább kíváncsi. Összességében a Bella irgalmatlanul irritált:-DDD
amilgade üzenete…
Dóra! Bella idegesítő esetlenségére, vagy a csökönyösségére gondoltál??? :D ;-)
Dóra üzenete…
Úgy általában. Ha már nagyjából mégis mai embereket ír le, akkor valahogy jobban életszerűnek kellett volna lennie. Több emberit, több normálisságot, több érthető reakciót vártam volna tőle. Legalább néha-néha gonoszkodott, intrikuskodott volna, lett volna hülye megjegyzése, tévedett volna. Basszus, a vámpírokat emberibbenk írta le. Nekem többek között ez is nagyon szúrta a szemem...
vikkancs üzenete…
hát én ma fejeztem be a 2. kötetet...lebilincselt,szórakoztatott is, de sokat nem adott...a sztori jó de maga a megfogalmazás silány....
(nagy magyar íróknak nyomába sem ér)
azoknak ajánlanám akik egy könyvtől nem azt várják hogy adjanak nekik valamit,hanem csak pusztán egy kis kikapcsolást
amilgade üzenete…
Lelkes: Az biztos, hogy nem egy Tolsztoj! :D De kikapcsolódni tényleg ki lehet vele, és azt is be kell vallanom, hogy hiába tudom a hibáit, mégis megfogott! Nem hiszem, hogy elolvasom mégegyszer a sorozatot, mivel a 4. rész nekem nagyon nem tetszett (halkan megjegyzem, hogy gyomorforgatónak tudom csak megítélni), de azért itt motoszkál a fejemben a történet, és nem tudom elfelejteni.
vikkancs üzenete…
JAh igen a hibák...ha a vámpíroknak nincs szüksége lélegzésre, akkor csak ugy viccből kiheg edward a bizonyos részeknél bellával együtt? xD
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Népszerű bejegyzések