Philippa Gregory: A Boleyn örökség


Philippa Gregorytól ez a második elolvasott könyvem. A Boleyn örökség VIII. Henrik utolsó 2 feleségének a történetét (bocsánat az utolsó Parr Katalin volt, akit épp csak megemlítenek a könyv végén, azaz az utolsó előtti, előtti feleségekről olvashatunk :D) dolgozza fel.
Jane Boleyn, Cleve-i Anna, és Howard Katalin gondolataiba nyerünk bepillantást, és így ismerjük meg az adott történelmi szituációt. Aki olvasta A másik Boleyn lány-t annak ismerős ez a megoldás. VIII. Henrik itt már nem egy sármos csábító, hanem beteg, elhízott, szeszélyes öreg ember. Meg kell említenem, hogy Jane Boleyn, aki George Boleyn - Anna és Mary bátyja - volt felesége, a szemembe egy hatalmas szálka lett az olvasás során. Nem értem az írónőt, miért állítja be itt Janet szerelmes, szenvedő asszonynak, aki állandóan Annára, és a férjére emlékszik, hogy mennyire szerette őket! Amikor A másik Boleyn lányban, egy számító, hideg, féltékeny , bosszúszomjas feleségnek ábrázolta! Ezt az ellentmondást nem tudta feloldani az utolsó lapokon sem, amikor Jane-t őrült asszonynak állítja be. Annyira zavart az olvasás közben, hogy az első fejezeteken alig tudtam átrágni magam. Azért folytattam, mert Cleve-i Anna története érdekelt.

Összeségben kellemes olvasmánynak mondanám, de távolról sem éri utol A másik Boleyn lányt. Viszont a kötésről az aranyozás legalább megmaradt, mert az előbb említett könyvről sikerült leszednem! ;-)

Megjegyzések

Jucus üzenete…
Köszi az ismertetőt, történelmi könyvet keveset olvastam eddig.
amilgade üzenete…
Én imádom a történelmi könyveket! ;-) De ne ezzel kezd a sort! :D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Népszerű bejegyzések