Gyerekkönyvek

Egy 2,5 éves kislány anyukájaként az életem egy része gyerekkönyvekből áll. Nem tudom ki hogy van vele, de először rendesen elvesztem a nagy "választék" között. A családomra jellemzően Macus még a pocaklét alatt Karácsonyra meséskönyvet kapott apukámtól! :D Így már a megszületése után már egy terjedelmes könyvtárral rendelkezett. Elég sok használhatatlant is sikerült beszereznünk, de vannak közöttük abszolút nyerők is. Jöjjön hát a 0-2,5 év közötti (siker) gyerekkönyvek.

1. Kirándulás a tanyán

Keménylapos, aranyos, jól felismerhető állat rajzokkal mutatja be az állatokat, az udvaron, a vízparton, az istállóban, és az erdőben. Mindegyik állathoz, 1-2 mondatos magyarázó szöveg is található. Igazán strapabíró könyv, Macus állandóan elejtette, rajta állt, megrágta, stb. ;-) Gyermekem 1 éves korára már az összes állatot ismerete belőle, és megtanulta a neveit is. Az első szavai között ezek mindenféleképpen ott voltak. Csak ajánlani tudom!

2. Az első könyvem: Szavak
Ez könyv a kiadó szerint már nagyobb gyerekeknek készült, de én azért vettem meg, mert különböző témákban csomó képet tartalmaz. Igaz a képecskék nem egyértelműek (van olyan állatrajz, amit több percen keresztül próbáltam megfejteni, hogy mi lehet), mégis a lányomnk bejött. A könyvben még az abc-t is megtalálhatjuk. Macus ami betűt ismer, azt innét tanulta meg, mert az első perctől felkeltette az érdeklődését a színes betűk.


3. Boribon sorozat

Azt hiszem Marék Veronika Boribonjáról már nagyon sokan írtak véleményt. A kis, kedves játékmackó története színes lapokon keresztül kerül az olvasó elé. Egyszerű mondatokkal elmesélt történetek, amiket azonnal megértenek a gyerekek. A színes lapok segítségével pedig a színeket is megtanulhatják! ;-)

4. Anna, Peti és Gergő
Bartos Erika kitalált valami csodás dolgot! A saját családjának életéből készített mesekönyveket, a gyerekek mindennapjait meséli el, saját rajzaival illusztrálva. Észre sem vesszük, de a mi gyerekeink hétköznapjaiba beköltözik a 3 lurkó. Macus szinte kivülről fújja a sztorikat, és nagyon sokszor segített nekünk, pl. fogmosáskor, hajmosáskor, stb, .

5. Pöttyös Panni sorozat
Ez a sorozat már nagyobbaknak szól. Hosszabb mesék, kevesebb rajz. Nálunk nagy kedvenc, talán a Panni-Fanni hasonlóság miatt. ;-) Kisebb történetekből áll a könyv, amik összefüggnek egymással, de mégis külön-külön olvashatjuk. Így nem muszáj az egész könyvet felolvasni! ;-)

Megjegyzések

szeee üzenete…
szia! most bukkantam a blogodra. Ugyanennyi idős a lányom, és sokat filóztam a Pöttyös Pannin, hogy való-e már neki, de akkor lehet, hogy megpróbáljuk...:-)
amilgade üzenete…
Nyugodtam! A lányom imádja! Fürdés után a testápolóból pöttyöket kell rajzolni a testén. ;-) Azt mondja, hogy Ő rá is ráugrottak a pöttyök! :D
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Népszerű bejegyzések