Syrie James: Jane Austen naplója


Mielőtt megvásároltam ezt a könyvet a neten utána néztem ki mit ír róla. Így már az első perctől fogva tudtam, hogy kitaláció az egész.
Syrie James egy szerelmes történetet ír le Jane Austenról, egy igazán jól kidolgozott, részletekre figyelő romantikus regény, méltó Austen emlékéhez. Érdekes, hogy a rajongók nem akarják elhinni, hogy Austen-nak nem volt egy mindent elsöprő, hatalmas szerelme. Az írónő most kitalált egyet.
Tipikus Austen regény (annak is kell lennie, mert egy kitalált naplóról van szó, Jane egyes szám első személyben írja), mégis nekem nem annyira kifinomult. Mivel szinte a Büszkeség és balítélet, illetve az Értelem és érzelem figurái, történései jellennek meg, mintha Jane megélte volna ezeket, ezért óhatatlan, hogy ne hasonlítsuk össze ezt a naplóregényt az eredeti művekkel. James nagyon ügyelt a részletekre, hiszen tudta nagyon jól, hogy a rajongók "szészedik" a naplóját, talán ezért sikerült olyan jól. Ha hibát szeretnék benne keresni, akkor az előre "becsomagolt" végkifejlett az ami egy kicsit lerombolja a könyv értékét. Hiszen első perctől tudja mindenki, hogy ez a szerelem nem teljesülhet be.

Megjegyzések

Jucus üzenete…
Köszi a véleményed!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Népszerű bejegyzések