Karen Marie Moning: Rossz hold kelt fel

Egy darabig úgy tűnt, hogy a Tündérkrónikák magyar kiadása befejeződik, de szerencsére a Cor Leonis Kiadó vállalta a sorozat folytatását. Még egy plusz pontot is kap a Kiadó, amiért a 4. rész borítójával visszatért az első két kötet borítójához.

Szeretem Moningban, hogy amikor a kezembe veszem a sorozat következő részét, akkor minden ott folytatódik, ahol az előző befejeződött. Mactől a 3. részben ott búcsúzunk el amikor Pri-ya válik, és ebben a kötetben egy lassan haldokló nővel találkozunk, akit Dani megment az Unseelie hercegektől, de a Pri-ya létből képtelen kihozni. Ehhez Barrons kell, és az Ő "harapást szőrével" való orvoslása. Mac hónapokig nem tud magáról, arról sem, hogy az emberi világ pusztul, a sötét Unseeliek elpusztítják az emberiséget. Ha az olvasó azt gondolta, hogy Mac nem fejlődhet tovább, akkor tévedett. Egy igazán kemény nővel nézünk szembe, aki határozott gondolatokkal rendelkezik. Minden áron meg kell szereznie a könyvet, az Unseelieket pedig vissza kell küldeni a börtönükbe. 

Moning világa tele van titkokkal, ahogy haladunk előre a cselekményben, úgy értjük meg ezeket a titkokat. Még Barronsról is meg tudunk érdekes dolgokat, de a titokzatossága így is megmarad. Azt hiszem Barrons a legtöbb női szívet megdobogtatja. Az írónő megtalálta a nők férfi ideálját, és létrehozta a legőrjítőbb pasit. 

Szerencsére az egyre sötétebb történet mellett a humor sem hiányzik. Ahogy már megszokhattuk Mac sziporkázik, és Dani is hozza a kamaszlány humorát. A történet pörgős, egyáltalán nem unalmas. Azt is mondhatnám, hogy a könyv letehetetlen. Az írónőtől megszokhattuk, hogy a könyv végére már kellően felcsigázza az olvasót, aztán bumm, befejezi. Mi meg fejbekólintva várjuk a folytatást. Remélem hamarosan jön...
10/10

Megjegyzések

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Népszerű bejegyzések