Harlan Coben: Az erdő

20 évvel ezelőtt egy nyári táborban 4 fiatal eltűnt, később csak kettőjük holtteste került elő. Paul Copeland a nővérét veszítette el azon az éjszakán. Mi történt valójában? Mit titkol Paul Copeland, a megyei ügyész az üggyel kapcsolatban?
Egy titokzatos holttest felbukkanása után Paul őrült nyomozásba kezd a 20 évvel ezelőtt eltűnt nővére után.

Ebben a könyvben mindenkinek van szennyese, mint általában a legtöbb embernek. Első Coben regényem Az erdő, egy éjjel kiolvastam, egyszerűen nem tudtam letenni. Végig érdekes és izgalmas a regény. Lassanként ismerjük meg a 20 évvel ezelőtti eseményeket, és a könyv végén is tud számunkra valami újat mutatni. Talán azért sikerült ennyire jóra ez a krimi, mert nincs túl bonyolítva. Paul Copeland személye azonnal szimpatikus az embernek, maximálisan megértjük, és átérezzük a gondolatait, érzéseit. Akarjuk, hogy megoldja az ügyet, lehetőleg számára pozitívan.
Több szálon fut a cselekmény, amik között - szerintem épp jó időzítéssel - váltogat az író. Jó más szemszögből is megismernünk a bűncselekményt, hiszen az információkat a gyilkosságokról csak csöpögtetve kapjuk. Ezért az a érzés keletkezik az olvasóban, hogy talán közelebb került a megoldáshoz. Ami a regény vége felé már igaz is lesz, de addig egész jól elgondolkozhat az ember, hogy mi történhetett valójában.
Ha bele szeretnék kötni a regénybe, akkor azt mondanám, hogy a vége nem szólt akkorát mint amit beleképzeltünk. De ez nem ront annyit, hogy nem élveznénk minden egyes sorát.

Megjegyzések

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Népszerű bejegyzések