Raffai Sarolta: Jöhetsz holnap is

Adott a szocialista elittből egy család. Jó pozícióban levő férj, csinos, mosolygós feleség, kamasz leánygyermek, nagy ház, bejárónő, márkás ital és cigi. Minden szép és jó lehetne, ha a férj nem ment volna egy üzleti útra, és az asszony nem látta volna meg a régi szerelmét a házuk előtt.
Raffai ismét megmutatta, tökéletesen le tudja írni az asszonyi szenvedést. A feleség a volt szerelme láttán egy időutazásba kezd, aminek a segítségével az Ő szemszögéből megismerhetjük az életét. Bár látszólag boldog családi életet él, valójában a lányával borzasztó a kapcsolata, és a férje is egy csinos "pofikának" gondolja a feleségét. Éli a tunya életét, mosolyog amikor kell, néha dolgozik a férjének, és ennyi. A visszaemlékezés során rádöbben még mindig szereti a volt barátját. Változni és változtatni akar az életén, felveszi a kapcsolatot a rég nem látott barátnőjével, aki végre felnyitja a szemét. Ez az a titok, amit az olvasó már pár lap után megsejt, talán ezért nem tudunk azonosulni a főszereplővel, mert aki képtelen a saját életében rendet tenni, az megérdemli, hogy bábuként éljen a férje mellett. A vég is adott, ismerve Raffai Sarolta előző kisregényét.
Nem annyira jó egy depressziós nő gondolatait olvasni, néha be-bekiabáltam volna a könyvbe, hogy ébresztő!!!!!!!! miért kell így élned!!!!!?????? Lehet változtatni!!!!
Amit biztos megtanul az ember ebből a regényből, az az, hogy nem szabad megválaszolatlanul hagyni semmit az életünkben.


Megjegyzések

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Népszerű bejegyzések