Julianne Donaldson: Edenbrooke

Már párszor beleszaladtam néhány agyondicsért könyvbe ami csalódást okozott. Ezeknek a hatásra, már félve veszem a kezembe a következő felkapott regényt. Így jártam az Edenbrooke-kal is.

Már a könyv borítója is felkeltette az érdeklődésemet, hát még a fülszöveg!!! 
Marianne Daventry Bath-ban éli unalmas életét a nagymamájával. Nem volt ez mindig így, de amióta édesanyja meghalt, és édesapja Franciaországba utazott, az ikertestvére meg Londonba költözött,  teljesen egyedül maradt. Ráadásul még egy szépnek és fiatalnak sem nevezhető úriember udvarlását is el kell viselnie. Nem csoda, hogy az edenbrooke-i meghívásnak annyira örül. Hiszen ott végre újra láthatja a nővérét, és a nagymamája kérésének is eleget tud tenni, miszerint úrinő válik belőle. Az odaút alatt egy kisebb "baleset" éri Marianne-t, ami miatt az útszéli fogadóban találja magát, ahol egy igazán arrogáns úriemberrel találkozik. A családi nevét el nem áruló Philip először semmibe sem veszi a lányt, de később mindenben segít neki. Marianne kicsit ziláltan megérkezik végre Edenbrooke-ba, ahol a vidám, kicsit szétszórt, de jószívű leányzó hamar otthon érzi magát.

Hát kérem szépen, ez a regény teljesen levett a lábamról! Austen rajongóknak tényleg kötelező, mert ugyanolyan bájos könyvecske ez, mint ahogy Jane Austen könyvei is. Repdesett a szívem olvasás közben, miközben folyamatosan mosolyogtam. A cselekmény egyáltalán nem szirupos, pedig a romantikus történetek kötelezően használt elemei megtalálhatók benne. Marianne igazi színfolt, karaktere erősen jelen van a könyvben. Philip meg amolyan XIX. századi úriember, de most a XXI. században is elfogadnánk. :D
Kettőjük szópárbajai kellemesen megnevettetik az embert, szikrázik a levegő közöttük, amit a lapokon keresztül is jól lehet érezni. Igazából kettőjük kapcsolatára épül az egész sztori, de szerencsére sehol sem lesz lapos a történet. Sőt! Az olvasó végig sejti (tudja) mi lesz a könyv vége, ez mégsem rontja el az olvasás élményét. Elszomorított amikor kiléptem az edenbrooke-i világból, mert már megmondani sem tudom, mikor olvastam ennyire bájos regényt utoljára. Nálam ez csillagos ötös!!
10/10

Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2015
Terjedelem: 318 oldal

Megjegyzések

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Népszerű bejegyzések