Kiera Cass: Az Elit

Nagy nagy várakozással vettem a kezembe a Párválasztó sorozat második részét, mert úgy gondoltam, hogy itt végre a kitalált világról valami kiderül. Már az első kötetnél is azt éreztem, hogy nagy hibát követett el az írónő, amikor a szerelmi szál mellett oly keveset árul el a rendszerről, a lázadókról.

A PALOTÁBA 35 LÁNY ÉRKEZETT. CSAK HATAN MARADTAK. A Párválasztót 35 lány kezdte meg. Mostanra már csak az Elitnek nevezett csoport maradt versenyben Maxon herceg szerelméért, s a harc ádázabb, mint valaha. Minél közelebb kerül America a koronához, annál jobban meg kell szenvednie azért, hogy végre megtudja, kihez húz valójában a szíve. Minden Maxonnal töltött pillanat olyan, akár egy tündérmese, csupa lélegzetelállító, csillogó romantikus kaland. De ha a palotában meglátja őrt állni első szerelmét, Aspent, újra hatalmába keríti a vágyakozás az élet után, amit még közösen terveztek el. Americának rettentően szüksége lenne egy kis időre. Míg azonban ő a kétféle jövő lehetősége között vergődik, az Elit tagjai pontosan tudják, hogy mit is akarnak - s egyre valószínűtlenebbnek tűnik, hogy Americának lehetősége nyílik választani... 

A második rész ott kezdődik, ahol az első véget ér. America bent marad a 6 lány között, és a könyv nagy részében az Ő nyavalygását olvastam, hogy akkor most melyik fiú tetszik neki jobban és miért. A miért szál elég gyatrán sikerült, mert igazából egyik fiú mellé sem tud normális észérveket felsorolni, csak épp az aktuális érzelmeit vetíti ki rájuk. Miközben lapokon keresztül nem történik semmi, sajnos a disztópiás világról sem tudunk meg olyan sokat. Igaz az első részben átadott Gregory Illéa naplója egyre érdekesebb, ezt jobban ki kellett volna használni az írónőnek, sokkal izgalmasabb könyvet tudott volna a segítségével megírni. 
Ennek következtében a lázadók számomra még mindig szimpatikusabbak, bár a megnyilvánulásaik gyerekesek, és még a véresebb jelenetek is mesterkéltnek tűnnek. Most komolyan, egyáltalán hogy tudnak a palotába betörni, ha meg tényleg sikerül, akkor a palota védelmét miért nem kell megerősíteni, vagy elköltözni onnan?? Arról nem is beszélve, hogy mennyire képtelenség a szándékos rongálást néhány nap alatt helyrehozni úgy, hogy elég gyakran történik meg. Na jó lenyugszom...

Szerencsére a könyv 2/3-át letudva elkezdődik VALAMI, ami érdekes, és egyre jobban megismertem a háttérszereplőket is, mint például Maxon apját, a királyt. Szóval amikor épp az unalomba fulladt volna az olvasás, az írónőnek sikerül visszarángatnia az olvasóit az életbe, és elérni azt is, hogy mindezek után várjuk a 3. részt. 
America még mindig nem tudta megkedveltetni magát velem, de Maxon okozott néhány pozitív csalódást. Egész tökös gyerek lett a vége felé, és a tesze-tosza viselkedésére is választ kaphattam. 
Még mindig azt érzem, hogy várható valami nagy bumm a 3. részben mint a cselekményben, mint a szereplőknél. Remélem igazam lesz!
6/10
Kiadó: GABO Kiadó
Kiadás éve: 2013
Terjedelem: 356 oldal

Megjegyzések

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Népszerű bejegyzések