Cynthia Hand: Angyalsors

Az utóbbi időben olyan regényeket olvasok, amelyek nem gondolkoztatják el az olvasót, könnyed kikapcsolódást jelent az embernek. Pontosan ezért esett a választásom az Angyalsors című regényre is, mert a fülszövege alapján kellemesen eltölthettem vele az időt.

Clara negyedvérű angyal akinek küldetése van, mégpedig az, hogy megmentsen az erdőtűztől egy fiatalembert. A látomásai helyszínét sikerült azonosítani, így kerül a fél-angyal anyukájával, és az öccsével Wyomingba. Most már csak az a cél, hogy megismerkedjen a fiúval, és felkészüljön a megmentésére.

Mint ahogy az ifjúsági regényekben szokás, itt is központi szerepe van az iskolának. Kiderül, hogy a megmentésre váró fiú - Christian - a nagymenők közé tartozik, és Clara az első pillanattól kezdve valamit érez a srác iránt. Persze a szerelmi háromszög sem maradhat ki, hiszen Clara érzelmi életét meglehetősen felzaklatta Tucker is, aki egy igazi cowboy szívdöglesztő kinézettel.

Nyugodtan mondhatom, hogy a cselekmény a szokásos módon halad az egész könyvben. Bepillanthatunk egy tini mindennapjaiba, megfűszerezve egy kis angyali léttel. Cynthia Hand szépen, lassan építi fel a világot, csak annyit tudunk meg az angyalokról amit Clara anyukája mond el, illetve egy másik főszereplő ki tud nyomozni. Valljuk be ez nagyon kevés, olvasás közben végig reménykedtem, hogy több infomozsához jutok, de nem. Bár igaz, hogy a történet vége kellően izgalmas, és sok mindent megértünk, de még így is rengeteg kérdés merült fel bennem, amit remélem a második kötetben kielégíthetek.

A könyv borítója igazán tetszetős, nagy pont a kiadónak érte. A történet szereplői szerethetők, különösen Tucker. A tájleírás ebben a regényben tökéletesre sikerült, sokszor láttam a lelki szemeim előtt a hegyeket, vagy éreztem az orromban az illatokat. Nem csalódtam Hand könyvében, egy kellemesen olvasmányos, és kellően izgalmas regényről van szó. Ami a befejezést illeti, tökéletesre sikerült. A cselekmény vége az, ami kiemeli a szokványos, teljesen egyforma ifjúsági regények halmazából. Azonnal belekezdtem a folytatásba, mert tudnom kell, hogy mi van Cynthia Hand világában.
8/10

Megjegyzések

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Népszerű bejegyzések