Karen Marie Moning: Új nap virrad

Szerencsére a Cor Leonis Kiadó nem sokáig hagyta tépelődni a Tündérkrónikák rajongóit. Akik olvasták az előző részeket, azok tudják, hogy Mac csak egy valamitől tud úgy kibukni, ahogy kiborult a 4. részben, ha Barrons-szal történik valami. Végső kétségbeesésében eltökéli, hogy a Sinsar Dubh segítségével megpróbál mindent a helyére tenni. De ehhez meg kell szereznie a könyvet, illetve legelőször ki kell jutnia az Ezüstökből. Bármire képes, hogy megszerezze amit akar. Hazudik, csal miközben a szíve kőkeménnyé válik. Olvasás közben csak az járt az eszemben, hogy a sorozat titkai kiderülnek-e?

Nehéz lehet megírni egy sorozat befejező részét. Hiszen el kell varrni minden szálat, meg kell magyarázni minden egyes kis utalást. A Tündérkrónikákban pedig csak úgy hemzseg a titok, a varázslat. Az írónő fukaron bánt velünk olvasókkal, az előző részekben az információk csak csepegtetve jutottak el hozzánk megőrjítve ezzel mindenkit, és rákényszerítette az embert, hogy különféle teóriákat találjon ki. Kicsoda Barrons, a Sinsar Dubh, a tündérek, és a fő kérdés, kicsoda MacKayla Lane.

Nem tudom eleget hangoztatni, hogy Mac fejlődése ami a szemünk előtt megy végbe egy év alatt fenomenális. Minden egyes kötet után tudott valamilyen meglepetést okozni, és ebben az ötödik részben együtt izgulhattunk Mac-el, hogy akkor most Ő kicsoda is valójában. Bevallom a különböző megoldások közül a második teória sokkolt a legjobban. De nyugodtan elmondhatom, hogy ez a rész a csodálkozások, felismerések része. Ahogy haladunk az olvasással minden egyes sorral többet és többet tudunk meg, aztán meg teljesen összezavarodunk, mert történik egy csavar, és rádöbbenünk, hogy ez mégsem így igaz. 
Bevallom én azt gondoltam, hogy akkor most minden kiderül, lerántódik a lepel a szereplőkről. Szerencsére ez nem igaz, az írónő meghagyta az olvasóknak az álmodozás lehetőségét. 
Tökéletes, méltó befejezés ez a kötet a sorozatnak, még akkor is, ha Barrons továbbra is titokzatos maradt. Nem tudok semmi negatívumot írni róla, hiába na a kedvenc sorozatomról van szó. ;-) Egy valamit viszont meg kell jegyezni. A borító csodaszép, de a kötéssel nálam bajok vannak. A teljesen vadiúj, gondolom a nyomdából érkezett könyvemnek az első néhány oldala ki akar esni, a ragasztás elengedett.
10/10


Megjegyzések

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Népszerű bejegyzések