Nalini Singh: Vonzódás


A Földön három faj él egymás mellett:
1. A mentálok, akik különleges mentális képességekkel bírnak, de kiölték magukból az összes érzelmet, hidegek és számítóak. Létrehoztak egy úgynevezett mentálhálót, ahova az összes mentál csatlakozik. A Földön vezető pozíciót töltenek be, hiszen semmilyen érzelem nem befolyásolja őket.

2. Az alakváltók, akik szenvedélyesek, és természetesen viselkedésük nagyban hasonlít ahhoz az állathoz, amivé vállnak az alakváltás után. Erős közöttük a falkához való tartozás.

3. És természetesen az emberek, akiket csak épp megemlítenek a könyvben.

Sascha Duncan mentál, és egy üzleti tárgyalás során ismerkedik meg a leopárd alakváltó Lucas Hunter-rel 2070-ben. A két faj gyűlöli egymást, de az üzlet megköttetik, mert mindkét faj akar a másiktól valamit. Hunter egy sorozatgyilkost üldöz, aki mentál és az alakváló fiatal lányokat gyilkolja különleges kegyetlenkedéssel. A Duncan család pedig több információt szeretne az alakváltókról, meg persze nyereséget is. Egy valakivel senki sem számol, Sascha más mint a többi mentál, az élete a folyamatos álcázásból és félelemből áll, hogy valaki rájön a titkára. Lénye létfontosságú lesz mindkét fél számára.

Nalini Singh 2006-ban adta ki először ezt a könyvet és számomra hihetetlen, hogy ez a történet (sorozat) hamarabb született mint az Angyali vadász sorozat. Miért mondom ezt? Mert szerintem sokkal jobban összerakta ezt a világot a szereplőkkel együtt, mint az előbb említettben. Sascha és Lucas világa és személye elég érdekes, hogy elfelejtkezzem arról, hogy egyébként nagyon egyszerű a történet felépítése és nyelvezete.

A szerelmi szál, Sascha-Lucas, élvezetes, és ez hozz életet a cselekménybe. Egyébként az egész történetre az kell mondanom, hogy egyszerű, nincs túl bonyolítva, csak kevés mellékszereplővel ismerkedünk meg. Érezhető, hogy a sorozat következő részeiben bontakoznak ki, az első részben megemlített karakterek.

Az ilyen típusú könyveket én nagyon hamar olvasom, felüdülés a léleknek. Nem kell agyalni, nem önt el az elviselhetetlen fájdalom vagy öröm. Csak kikapcsol.
A Moly-on 4,5 pontra értékeltem, itt pedig 9,5 pontra. Igazán várom a folytatást, remélem hamar kiadják a következő részt is.

Megjegyzések

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Népszerű bejegyzések