Barbara Kyle: Az udvarhölgy


"London. 1527. Férjhez menni vagy szolgálni: Honor Larke számára egyértelmű a választás. Mivel nem szeretne engedelmes feleségként elfásulni az unalomtól, elhagyja gyámja, a kiváló Morus Tamás otthonát, és őfelsége Aragóniai Katalin királyné udvarhölgye lesz. Ám Honort felháborítja, hogy úrnőjét egyre-másra megaláztatások érik - VIII. Henrik Boleyn Annával mulatozik, és közben a válást sürgeti Rómánál -, ezért vállalja, hogy leveleket visz a királyné híveinek. Ezzel kockázatos játékba kezd, de biztos benne, hogy jól látszik - mígnem kiderül, hogy téved."

Az első oldalaktól lebilincselő a regény. Honort gyermekként ismerjük meg a könyv első lapjairól. Az élete egyik percről a másikra gyökeresen megváltozik, és a lelki erejének, illetve szerencséjének köszönheti, hogy sikerül egy új életet elkezdenie.
Barbara Kyle egy percre sem untat bennünket, hősnőjének az élete fordulatokban gazdag. Honor Larke elszántsága még a cselekmény elején tiszteletet ébresztett bennem, a későbbiek folyamán, amikor ez az elszántság vak gyűlöletté alakult át, én már nem tudtam tovább azonosulni a regény főhősnőjével. Nekem túl sok volt. Számomra érthetetlenül és esztelenül cselekedett.

A regény férfi alakja, Richard Thornleigh AZ igazi férfi. Nekem állandóan az Elfújta a szélből Rhett Buttler jutott eszembe róla.
A nemtörődöm ember, aki minden kalandban benne van, de valójában egy igazán mélyen érző, lelkileg megtört férfi.

Kellemes, történésekben gazdag regényt vehetünk a kezünkbe Barbara Kyle-tól. Ha pontozni szeretném, akkor 10-ből 8 pontot kapna.
De csak azért 8 pontot, mert Honor esztelenségért nem tudom megbocsátani! ;-)

Megjegyzések

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Népszerű bejegyzések