Online vásárlás

Imádok könyvesboltokba járni, és gondolom mint mindenkinek, nekem is megvan a kedvenc könyvesboltom. Ahogy belépek az ajtón rögtön a megszokott polcokhoz lépek, és megtapogatom, lapozgatom, szagolgatom, olvasgatom a könyveket, mielőtt bármit is vásárolnék. Már első körbe nem jönnek be azok a könyvek, amikben indokolatlanul nagy a sorköz, illetve a betűméret, pedig lehet, hogy maga a történet jó volna. Ha szedési hibákat találok, azok is elveszik a kedvemet, és visszateszem szegény delikvenst a polca. Mostanában "ezer" éve nem voltam könyvesboltba, mert a másféléves kislányommal nem igazán lehet nézegetni könyveket. Marad a virtuális boltok halmaza.





Az igazsághoz hozzátartozik, hogy régóta interneten bonyolítom a könyvvásárlásaimat, csak megnézem előtte a "felhozatalt" a boltokban. Azért "kényszerültem" erre a vásárlási szokásra. mert némely kiadó, bolt, antikvárium egész szép kedvezményeket ad, az online vásárlás végett. Na és a mai könyvárak... valahol a csillagos égben leledzenek, sajnos. Bár ez így nem igaz, mert nem a könyv drága, hanem a fizetésünk kevés. Van még egy-két pozitívum az internetes vásárlásnak:


- pl. akkor, és oda hozzák a csomagot, ahova akarom


- lehet, hogy a boltban nem kapható, de az online áruházban (raktáron) még van belőle


- eldönthetem, hogyan szeretnék fizetni (utánvét, csekk, folyószámla)



Viszont a negatívuma ennek a cselekedetnek:


- nem tudok beleolvasni a kiválasztott könyvbe,


- ha a kiadó (bolt) nem lelkiismeretes, akár koszos, betört könyvet is küldhet


- ha nem futárszolgálattal küldi a csomagot, valószínűleg nekem kell majd a csomagért menni a postára, mert biztos nem leszek otthon, amikor a postás kihozza.


- el kell érni azt a bizonyos rendelési összeghatárt ahhoz, hogy ingyen szállítsák és csomagolják a megrendelt könyveket.




Persze még írhatnék pozitívumokat és negatívumokat, de nem fogok. Mert valójában jó dolog az online vásárlás, csak internet kell hozzá. :-D

Megjegyzések

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Népszerű bejegyzések